Menu Close

Pse druri?

Prodhuesit e mobilieve kohët e fundit u janë drejtuar nënprodukteve të drurit dhe produkteve ndihmes si qelqit, plastika dhe metali.  Edhe me shfaqjen e një morie stilesh që i përshtaten kombinueshmerisë së ketyre  materialeve, është e pamohueshme që mobiljet prej druri ende mbretërojnë dhe zgjidhen nga shumica e blerësve.  Këtu janë 5 arsyet pse.

 1) Jetëgjatësia dhe qëndrueshmëria

Druri nga natyra është lëndë me qendrueshmëri dhe jetëgjatësi. Produktet e drurit shpesh përfitojnë nga kjo cilësi. Aftësia për të prodhuar cdo produkt nga druri, të cilat i kërkon arredimi i brendshëm i një shtëpie,e ka rritur kërkesën e mobilieve prej druri. Gjithmon me synimin që i reziston kohës dhe modës.

 2) Lehtë për tu kujdesur

  Edhe me kujdesin më minimal, druri ka një jetëgjatësi të provuar!  Rutina e kujdesit ditor mund të përbëhet thjesht nga pastrimi i pluhurit dhe fshirja për të mbajtur sipërfaqet qe të shkëlqejnë dhe të pastra.  Edhe nëse do të ketë një dëmtim sipërfaqësor,druri të jep mundësinë e riparimit të shpejtë dhe qe nuk kushton shumë.  Gjithësesi është e këshillueshme të ndiqni udhëzimet e prodhuesit kur kujdeseni për mobiljet tuaja dhe se si të merreni me njollat ​​dhe gërvishtjet.

 3) Lehtë në sy

 Mobiljet prej druri të drejtojnë në një pikë “të gjithë sytë nga unë” me bukurinë e saj natyrore dhe qoftë vetëm një pjesë e vogël  mund të jetë teper terheqese për çdo dhomë, edhe nëse është arreduar me një buxhet minimalist.  Nyjet natyrore në dru paraqesin veçantinë e secilës pjesë duke shtuar elegancën e saj të sofistikuar por të thjeshtë.  Duke pasur parasysh që sipërfaqet e drurit mund të modifikohen duke ndryshuar thjesht ngjyren , ato mund të marrin pamje të ndryshme për të rigjallëruar bukurinë e tyre.

 4) Paketë e plotë, I duhur për të investuar

 Investimi në mobilje prej druri ju jep cilësi, rehati dhe bukuri, të gjitha në një “paketë të vetme”.  Megjithëse disa lloje druri janë më të kushtueshëm, bukuria e qëndrueshme dhe aftësia për t’i bërë ballë ndryshimeve si dhe faktori ekologjik, e bën investimin në mobiljet e drurit një investim të duhur.

 5) I butë për mjedisin

pothuajse të gjithë flasin ngrohjen globale dhe ndryshimin e klimës apo ndotjen nga plastika dhe demet qe sjell ne shendet formaldehida ( konservues), por jo te gjithë e vlerësojmë që mobiljet prej druri janë në të vërtetë miqësore me mjedisin, krahasuar me cdo material tjeter industrial të cilat  mund të sjellin efekte të dëmshme për mjedisin dhe natyrisht për vetën ne.  Prodhuesit e drurit gjithashtu kanë adaptuar teknologji të përmirësuara në trajtimin e drurit për të minimizuar harxhimet, gje e cila bën të mundur gjithashtu minimizimin e shfryteyimit te pyjeve.

Language
×