Menu Close

Një kuzhinë e karakterizuar nga shtrirja e saj e ngushtë dhe sportelet paralele, është një zgjedhje e zakonshme për shumë njerëz. Dizajni i tyre i thjeshtë promovon efikasitetin dhe maksimizon përdorimin e hapësirës, duke i bërë ato ideale për shtëpitë ose apartamentet e vogla.

Me strategjitë e duhura të projektimit, ju mund ta transformoni kuzhinën tuaj nga një zonë e thjeshtë gatimi në një hapësirë elegante dhe funksionale të shtëpisë tuaj. Pavarësisht nëse mendoni të rinovoni kuzhinën tuaj ekzistuese ose të ndërtoni një të re, ne ju ofrojmë disa ide për t’ju ndihmuar ta ktheni kuzhinën tuaj në një hapësirë efikase dhe të rehatshme.

Long kitchens (Kuzhinat e gjata)

Kjo lloj kuzhine karakterizohet nga një plan urbanistik i zgjatur. Zakonisht përmban dy sportele të gjata paralele që shkojnë përgjatë mureve të një hapësire të ngushtë kuzhine. Kuzhinat e gjata të galerisë janë ideale për familjet e mëdha ose kuzhinierët.

Open-plan kitchens (Kuzhina me plan të hapur)

Ky stil përmban një plan urbanistik të hapur, shpesh me një mur të hequr për të krijuar një ndjenjë më të gjerë dhe më të lidhur. Dizajni me plan të hapur lejon që drita natyrale të rrjedhë nëpër hapësirë, duke krijuar një atmosferë të ndritshme dhe të ajrosur. Gjithashtu ofron mundësi për shoqërim dhe lëvizje të lehtë ndërmjet zonave të ndryshme të shtëpisë.

Double kitchen (Kuzhinë dyshe)

Një kuzhinë dyshe përmban dy sportele paralele në të dyja anët e një korridori qendror. Ky plan urbanistik është ideal për familjet e mëdha ose për ata që ftojnë shpesh mysafirë. Sportelet e dyfishta dhe hapësira e bollshme lejojnë shumë njerëz të punojnë në kuzhinë në të njëjtën kohë.

Wide kitchen (Kuzhinë e gjerë)

Një kuzhinë e gjerë ka një gjatësi më të shkurtër dhe hapësirë më të gjerë. Ky plan urbanistik zakonisht përmban një banak më të gjatë përgjatë një muri, me një banak dytësor në anën e kundërt. Hapësira e shtuar lejon më shumë opsione ruajtjeje dhe mundësi për ndenjëse ose hapësirë pune shtesë.

Krijo kuzhinën tëndë të ëndrrave duke ndërthurur preferencat me cilësinë maksimale.

Language
×