Menu Close
Si ta zgjedhim Krevatin

Si ta zgjedhim Krevatin

Koka e krevatit është shumë më shumë se një komponent estetik në dhomën tuaj të gjumit. Në këtë artikull, do t’ju tregojme ne disa hapa për të bërë zgjedhjen perfekte të kokës së krevatit tuaj. .

Kuptimi i rëndësisë së një kokë krevati

Pse i jepet kaq shumë rëndësi zgjedhjes së një koke krevati? E thjeshtë. Koka e krevatit nuk është vetëm një pjesë estetike, por edhe një pjesë funksionale. Ai ndihmon në mbajtjen e trupit në krevat gjatë leximit ose shikimit të serive tuaja të preferuara. Gjithashtu,kokat e krevatit me rafte ose sirtarë ofrojnë hapësirë shtesë për ruajtjen e librave, telefonit ose objekteve të vogla.

How to choose a headboard
How to choose a headboard -Si ta zgjedhim Krevatin

Hapi 1. Zgjedhja e duhur e përmasave

Hapi i parë në zgjedhjen e kokës së krevatit të përsosur është përcaktimi i përmasave. Gjatesia e kokes se krevatit duhet të jetë pak më e gjerë se krevati, ndërsa lartësia duhet të jetë e rehatshme për të mbështetur shpinën kur jeni ulur. Duhet pasur parasysh, një kokë krevati shumë i lartë mund të dominoj në dhomë nëse dhoma juaj është e vogël ose ka tavanë të ulët.

Modern headboard
Modern headboard-Si ta zgjedhim Krevatin

Hapi 2. Zgjedhja e ngjyres se duhur


Hapi tjetër është zgjedhja e ngjyrës te krevatit tuaj. Mund të zgjidhni një ngjyrë që përputhet me dekorin e dhomës tuaj ose të zgjidhni një ngjyrë theksuese për krevatin që të jetë pika kryesore e dhomës. Kini parasysh, qe koka e krevatit është një mundësi e shkëlqyeshme për të prezantuar ngjyrë dhe personalitet në hapësirën tuaj.

Matching headboards with color palette
Matching bed headboard with a color palette

Hapi 3. Perzgjedhja e materialve

Zgjedhja e materialit dhe ngjyrës për Krevatin tuaj duhet të pasqyrojë stilin tuaj personal dhe nevojat e dhomës tuaj. Nëse preferoni një pamje rustike, zgjidhni ngjyra druri. Nëse ju pëlqen diçka më luksoze, zgjidhni një kokë krevati të mbuluar me material velvet. Gjithashtu, konsideroni lehtësinë e pastrimit të materialit të zgjedhur, sidomos nëse keni kafshë shtëpiake ose fëmijë.

Si ta zgjedhim Krevatinl
How to choose the headboard material

Hapi 4. Perzgjedhja e dizajnit


Zgjedhja e dizajnit të kokës se krevatit është ku vërtet fillon argëtimi. Mund të zgjidhni nga një shumëllojshmëri stili, nga krevatet modernë dhe elegante deri te ato më tradicionale dhe rustike, por mos harroni dizajni i kokë s se krevatit tuaj duhet të përshtatet me stilin e dekorit të dhomës tuaj.

Si ta zgjedhim Krevatin
Bed headboard matching the style of the room

Hidhi nje sy https://woodworldalbania.com/product-category/mobilie/

Language
×