Menu Close

Edhe pse mund të tingëllojë e mërzitshme, dizajni që zgjidhni për mobiljet e zyrës ka një ndikim të rëndësishëm në jetën tonë. Në rutinën e përditshme të shumë prej nesh, orët e kaluara ulur në një tavolinë para ekranit të kompjuterit janë të pashmangshme. Kështu, dizajni i mirë mund të transformojë mobiljet në zyrat tona nga një armik i vërtetë në aleatin tonë më të mirë.

Funksionaliteti, kostot, ergonomia dhe komoditeti janë thelbësore kur diskutohet për mobiljet e punës, por ato mund të lënë pak hapësirë për kreativitetin e një stilisti. Megjithatë, krijuesit më të mirë janë në gjendje të lënë gjurmë në mobiljet e zyrës që bëhen pjesë të vërteta të dizajnit, ku koncepti dhe detajet flasin vetë.

Sot do t’i hedhim një vështrim risive nga katalogu i Ofitres, një firmë dizajni e specializuar në mobiljet e zyrës. Në këto produkte—të prezantuara gjatë Panairit Habitat 2023—funksionaliteti dhe kreativiteti shkojnë dorë për dore për të ofruar dizajne që janë shumw të dëshirueshme.

Ofitres

E themeluar në vitin 1990, firma spanjolle Ofitres është një nga liderët në tregun kombëtar të mobiljeve për zyra. Që nga fillimet e saj në vitet 1990, kompania ka bashkëpunuar me stilistë të njohur kombëtarë – përveçse ka ekipin e saj teknik të projektimit – për të krijuar një përzgjedhje të gjerë të pjesëve praktike dhe tërheqëse.

Familja Tono, nga La Mamba

Në edicionin e fundit të Panairit Habitat, studioja e dizajnit valenciane La Mamba prezantoi krahas Ofitres, koleksionin Tono. Ai përbëhet nga pjesë të ndryshme për zyrën duke përfshirë një sistem magazinimi, një tavolinë ekzekutive, tavolina takimi dhe një grup kolltuqesh dhe divanesh. Pavarësisht se janë të dizajnuara për hapësirën e punës, cilësia, shija dhe eleganca e këtyre pjesëve i bëjnë ato të përshtaten në mënyrë të përkryer për shtëpinë.

Edhe pse të thjeshta, pjesët e ndryshme të koleksionit Tono janë plotësisht të integruara me të njëjtin detaj dizajni dhe përfundime. Ky detaj dizajni është baza e kabinetit Tono, i cili përsëritet në tavolina (si bashkohen këmbët me pjesën tjetër të tavolinës), kolltukët dhe divanin.

Koleksioni Tray, nga Estudio Pedro Feduchi

Arkitekti i Madridit Pedro Feduchi prezantoi (gjithashtu në Habitat) tryezën e zyrës Tray, një dizajn i gjithanshëm me linja të thjeshta dhe personalitet të lartë. Në një farë mënyre, dizajni është një tavolinë e mirë projektuar, pasi mund të inkorporohen pjesë ose aksesorë të ndryshëm për të shtuar funksionalitete të reja. Për shembull, një zgjatim rrethor në fund të tabelës krijon një kënd për takime të improvizuara; një tabaka më e ulët ofron hapësirë ruajtëse; ose një krah metalik në fund të tryezës lejon varjen e një ndenjëseje, ruajtje krijuese. Opsionet janë të pafundme, duke e bërë këtë dizanj mobilje zyre  perfektepër hapësirat e punës.

Levels side tables, by La Mamba

Levels side tables, janë tavolinat e dekrorit/mesit me nivele të ndryshme lartësie or që shkojnë të vendosura sëbashku, me një dizajn minimal estetik dhe gjeometrik. Pjesët e ndryshme—përsëri të dizenjuara nga studioja La Mamba—janë plotësuesi i përsosur për divanet Tono ose për çdo hapësirë ndenjeje në zyrë (apo edhe në shtëpi). Tavolinat vijnë në madhësi dhe lartësi të ndryshme, duke ofruar personalizim total për sa i përket materialeve dhe përfundimeve.

Loom, nga J.M. Ferrero – estudi{H}ac

José Manuel Ferrero — drejtor kreativ i studios Valenciane estudi{H}ac — paraqet, krahas Ofitres, një koleksion raftesh, ndarësesh dhe dërrasash me emrin Loom. Dizajni, veçanërisht i gjithanshëm dhe funksional, është një zgjidhje e mirë për hapësirat e punës në ndryshim dhe dinamike. Është një propozim modular, ku shtesa të ndryshme inkorporohen në një strukturë rafti (të frymëzuar nga tezgjahët tradicionalë) për të arritur funksionalitete të ndryshme. Për shembull, mund të shkojë nga një raft fiks në një tavolinë me rafte apo edhe një dërrasë me rrota.

Language
×