Menu Close

Pasqyrat dhe hapesira-Më shumë hapësirë duke përdorur pasqyrat…

Pasqya

Pasqyrat janë një mënyrë e shkëlqyer për të shtuar iluzionin e hapësirës. Kanë një ndikim vizual që mund ta bëjë dhomën të ndihet më e madhe dhe më e ndritshme. Dhomat e vogla mund të jenë sfiduese për t’u dekoruar. Megjithatë, me truket e duhura të dizajnit, ju mund të krijoni iluzionin e më shumë hapësirë dhe të transformoni një dhomë të ngushtë në një hapësirë komode. Në vijim gjeni disa ide për të dekoruar dhomën e gjumit, dhomën e ndenjes ose banjën tuaj, duke përdorur pasqyrat:

1. Një pasqyrë e gjatë do të tërheqë vëmendjen e syrit më lart, duke e bërë hapësirën të ndjehet më e gjerë. Përdorni pasqyra dekorative ose pasqyra që mund të funksionojnë edhe si dekor muresh. Në këtë mënyrë, ju po shtoni funksion dhe stil pa zënë hapësirën e dhomës tuaj.

2.Ashtu si me çdo sipërfaqe reflektuese, pasqyrat mund të kapin dhe reflektojnë dritën natyrale dhe artificiale rreth dhomës. Duke e vendosur pasqyrën përballë një dritareje, ndriçoni hapësirën tuaj pa u lodhur. Kjo teknikë është veçanërisht e dobishme në dhoma të vogla dhe të errëta me dritare të kufizuara.

3.Përdorni pasqyra për ta bërë banjën tuaj të shkëlqejë. Ju mund të përdorni një pasqyrë të madhe në banjën tuaj për të zgjeruar hapësirën tuaj dhe për të sjellë më shumë dritë.

4.Zgjeroni dhomën tuaj me dyert e dollapëve me pasqyrë

Dyert me pasqyrë janë shpesh më të mëdha se pasqyrat me qëndrim të lirë, kështu që ju mund të përdorni sipërfaqen e tyre për të reflektuar edhe më shumë dritë pa përdorur hapësirë shtesë në dhomë.

5. Dyfishoni hapësirën e korridorit

Korridoret priren të jenë pjesët më të ngushta të shtëpive tona. Vendosni një pasqyrë në një nga muret në korridor ose hyrjen tuaj për një nxitje të menjëhershme të dritës.

Shiko modele pasqyrash ketu

Language
×