Menu Close

Blerja e mobiljeve mund të jetë një proces i lodhshem, veçanërisht nëse nuk jeni të sigurt se çfarë po kërkoni. Ka shumë faktorë për t’u marrë parasysh, si stili, komoditeti, qëndrueshmëria dhe çmimi. Ndërsa mund të jetë joshëse të kurseni cilësinë për të qëndruar brenda buxhetit tuaj, ka mënyra për të marrë mobilje me cilësi të lartë pa shpenzuar të gjitha kursimet tuaja. Në këtë postim, ne ndajmë këshilla se çfarë duhet të kërkoni kur blini mobilje.

Matni hapësirën tuaj

Para se të niseni për të blerë mobilje, sigurohuni që të matni hapësirën tuaj. Filloni me vlerësimin e mobiljeve që zotëroni aktualisht për krahasimin e madhësisë. Kjo do t’ju ndihmojë të shmangni marrjen e pjesëve që janë ose shumë të mëdha ose shumë të vogla për dhomat tuaja. Nëse po filloni me një dhomë bosh, kërkoni për madhësi të ndryshme mobiljesh në internet dhe përdorni shirit mates për të shënuar hapësirën në dysheme për t’ju dhënë një ide se si mund të duket ajo pjesë në dhomën tuaj.

Mos harroni të matni hapësirat midis dritareve dhe dyerve si dhe hyrjen në shtëpinë tuaj. Nëse jetoni në një apartament, sigurohuni që mobiljet të futen në ashensor ose shkallë, në mënyrë që t’i sillni ato në shtëpinë tuaj.

Identifikoni mobiljet cilësore

Kur blini mobilje, është e rëndësishme të identifikoni pjesët cilësore. Në fund të fundit, ju dëshironi që mobiljet tuaja të zgjasin për shumë vite. Këtu janë disa gjëra që të shihni kur vlerësoni cilësinë e mobiljeve:

  1. Mobiljet e punuara mirë do të kenë linja të pastra dhe strukturë të lëmuara. Shenjat e mjeshtërisë së dobët përfshijnë nyjet e lirshme, bojën e aplikuar keq ose njollat.

2. Materialet: Mobiljet cilësore zakonisht bëhen nga druru rezistent. Për më tepër, mobiljet e nivelit më të lartë ka të ngjarë të kenë rimeso që shtojnë bukurinë dhe qëndrueshmërinë.

3. Ndërtimi: Shikoni nga afër strukturën e pjesës që po shqyrtoni. A janë rreshtuar sirtarët siç duhet? A janë dyert e kabinetit në nivel me kornizën? Nëse jo, atëherë pjesa ka të ngjarë të jetë me cilësi të dobët.

Përshtatni mobiljet me stilin tuaj të jetesës

Kur blini mobilje, merrni parasysh stilin tuaj të jetesës. Ai divan i bardhë kamoshi mund të duket i shkëlqyeshëm në një katalog, por mund të mos jetë praktik nëse keni fëmijë të vegjël ose kafshë shtëpiake. E njëjta gjë vlen edhe për pëlhurat dhe dekorin. Zgjidhni mobilje me shumë hapësirë ​​të integruar, pëlhura rezistente ndaj njollave dhe ngjyra më të errëta nëse keni kafshë shtëpiake ose fëmijë të vegjël.

Kurseni para në blerjen e mobiljeve

Blerja e mobiljeve mund të jetë e shtrenjtë, por ka mënyra se si mund të kurseni para. Kërkoni për shitje dhe zbritje sezonale. Shumë dyqane mobiljesh kanë zbritje në janar dhe korrik për të krijuar hapësirë për stoqe të reja.

Shikoni paraprakisht përpara se të blini

Blerja e mobiljeve të reja mund të jetë një investim i madh dhe me kaq shumë zgjedhje, gjetja e asaj që po kërkoni mund të kërkojë shumë punë. Për ta bërë atë proces më të lehtë dhe më argëtues, përdorni një softuer të projektimit të shtëpisë. Kontaktoni me kompanine per sugjerime.

Blerja e mobiljeve nuk duhet të jetë stresuese. Ashtu si me çdo blerje tjetër të madhe, merrni kohën tuaj, merrni parasysh nevojat tuaja, vendosni një buxhet dhe bëni kërkimin tuaj përpara se të merrni ndonjë vendim të rëndësishëm.

Language
×